© Copyright Konstnärsgillet Mellersta Öland

Välkommen till spännande konstupplevelser på Öland!

Vi är en grupp konstnärer på Öland. Vi är idag tio medlemmar och visar konst inom måleri, skulptur och textil. Varje år arrangerar vi två utställningar i Klinta Stenlada, Köpingsvik. Vårens utställning är under Kristi Himmelfärdshelgen och under hösten ställer vi ut under Ölands Skördefest. Alla är välkomna. 

I Konstnärsgillet Mellersta Öland har vi inte någon jury, vi tycker det är upp till betraktaren att avgöra om vår konst är för dem eller inte. Vi vill uttrycka något, förmedla en känsla, en minnesbild, ett speciellt ljus eller bara en betraktelse. I vårt gille finns chansen att upptäcka nya förmågor, då många är i början av sin konstnärskarriär och kanske finns just här en ny stjärna som kommer att växa i popularitet och värde. 

Välkommen till Mellersta Ölands ”växthus” för nya konstnärer som genom gemenskapen i en förening får näring, nytänk och skaparkraft. Genom gemensamma publika ytor kan vi visa upp vår konst. Håll utkik på var vi dyker upp härnäst! Gilla oss gärna på Facebook där ni får uppdaterad information om våra projekt, utställningar, aktuell konst och konstnärer.