Välkommen till spännande konstupplevelser på Öland!

Vi är en grupp konstnärer på Öland som visar konst inom måleri, skulptur, keramik, textil och silversmide.  Vi deltar i utställningar på olika platser på Öland.

I Konstnärsgillet Mellersta Öland har vi inte någon jury, vi tycker det är upp till betraktaren att avgöra om vår konst är för dem eller inte. Vi vill uttrycka något, förmedla en känsla, en minnesbild, ett speciellt ljus eller bara en betraktelse. I vårt gille finns chansen att upptäcka nya förmågor, då många är i början av sin konstnärskarriär och kanske finns just här en ny stjärna som kommer att växa i popularitet och värde.

Välkommen till Mellersta Ölands ”växthus” för nya konstnärer som genom gemenskapen i en förening får näring, nytänk och skaparkraft. Genom gemensamma publika ytor kan vi visa upp vår konst. Håll utkik på var vi dyker upp härnäst! Gilla oss gärna på Facebook där ni får uppdaterad information om våra projekt, utställningar, aktuell konst och konstnärer.

Vår gemensamma hemvist är Galleri Tiondeladan belägen vid den fina prästgården i Räpplinge. Här finns gott om parkeringsmöjligheter.

Några av medlemmarna vid Galleri Tiondeladan 2022